Pinsa Romana

Denna typ av pizza är helt annorlunda från den klassiska pizzan i Italien namnet kommer från latinska ordet "pinsère" som betyder sträcka ut/dra ut/pressa ut, därför är en "Pinsa " aldrig rund utan har en klassisk oval form. Pinsadeg görs på mjöl från antikt vete, soyamjöl och rismjöl. Pinsa Romana passa perfekt till ett bjuda vänner eller familjen och kan njutas med ett glas rött eller en god prosecco vin...
Hur serveras Pinsa? Vi pensla det med olivolja och lägger på flingsalt, sen går det i ugnen i ca 40 sekunder och när har fått en gyllene brun färg så ta vi det ut och vi fyller det på med Italienska prima råvaror.


Rekommendera till 2 personer

Samtliga serveras med en burk italiensk gröna oliver

La Valtellina

Extra vergine olivolja, flingsalt, oregano. (efter bakning) ruccola, buffel mozzarella, bresaola, gula tomater, hyvla grana, balsamico 

159 kr

La Toscana

Extra vergine olivolja, flingsalt (efter bakning)ruccola, toskanskt prosciutto, toscanska salami, grillad auberginer, buffel mozzarella, tryffel sås, grana


169 kr

La Calabrese (vegetarisk)

Extra vergine olivolja, flingsalt, (efter bakning) en härlig blandning av ugnsbakade färska grönsaker, på en bädd av ruccola, het röd pesto, buffel mozzarella,  

155 kr