Le pizze rosse

Så gör vi våra deg...Vår deg väger mellan 230-260gr och vi använder den som kallas 00 mjöl som är mer hårdare och ta mer vatten än den Svenska mjölet. Degen får vila i rumstemperatur några timmar innan vi gör bollar och det är färdig att baka efter 48 timmar. Det som är avgörande är temperaturen i ugnen, vi bakar våra pizzor på ca 470 grader så pizzorna är färdiga efter ca 90 sekunder.

Tomaterna till tomatsåsen är alltid på en napolitansk pizza San Marzano-tomater, dessa söta tomater växer i Neapel området och det är väldig goda tomater. På våra pizzor använder vi mozzarella Fior di latte som används alltid på Napoletanska pizza. Karakteristiskt för den napolitanska pizzan är den tjockare kanten (ca 2 cm) som är lite bränd.

Pizza vi serveras hos oss är helt enkelt vår talkning av Napoletansk pizza.



barnpizza 60kr

extra topping 10 kr

glutenfri botten 25kr

1 Margherita

Tomat mozzarella basilika

90 kr

2 Rucola

Tomat mozzarella ruccola

90 kr

3 Marinara

Tomat oregano vitlök olivolja

90 kr

4 Ola

Tomat mozzarella gorgonzola

90 kr

5 Prosciutto (Vesuvio)

Tomat mozzarella kokt skinka

90kr

6 Aldo

Tomat mozzarella kryddig köttfärs lök paprika sås

95kr

7 Prosciutto e funghi

Tomat mozzarella champinjoner kokt skinka

95kr

8 Capricciosa

tomat mozzarella oliver kokt skinka krönärtskocka 

95kr

9 Quattro stagioni

Tomat mozzarella oliver kokt skinka champinjoner räkör 

95 kr

10 Salame piccante

Tomat mozzarella stark salami lök

95 kr

11 Hawaiana

Tomat mozzarella ananas kokt skinka

95 kr

12 Napoletana

Tomat mozzarella ansjovis kapris oliver

95 kr

13 Cesare

Tomat mozzarella kycklingfilé lök pancetta parmesan sås

100 kr

14 Vegetale

Tomat mozzarella grillad grönsaker ruccola pesto

100 kr

15 Diavola

Tomat mozzarella lök gorgonzola stark salami chili

100 kr

16 Gustosa

Tomat mozzarella grillad grönsaker, pancetta, gorgonzola

100 kr

17 Ortolana

Tomat mozzarella salsiccia lök karljohansvamp

100 kr

18 speck

Tomat mozzarella speck (lufttorkad skinka från alperna) ruccola grana

100 kr

19 Pala

Tomat mozzarella pancetta kokt skinka grana

100 kr

20 Invidia

Tomat mozzarella stark salami salsiccia kokt skinka 

100 kr

21 Beatrice

Tomat mozzarella Parma ruccola pesto grana balsamico

100 kr

22 Romana

Tomat mozzarella sparris ägg pancetta grana parmesansås

100 kr

23 Regina Margherita

Tomat buffellmozzarella basilika parmesan olivolja

100 kr

24 Formaggi

Tomat buffellmozzarella gorgonzola parmesan taleggio pecorino

105 kr

25 Zola

Tomat mozzarella ruccola bresaola grana parmesansås balsamico 

105 kr

26 Parmigiana

Tomat mozzarella grillad auberginer parmaskinka ruccola grana

105 kr

Le pizze bianche


Pizzor utan tomatsås


27 Rustica

Mozzarella grillad zucchini vitlök  gorgonzola grana

105 kr

28 Mastercup  (signatur pizza)

Mozzarella grillad auberginer paprika pesto salsiccia ruccola grana

105 kr

29 Dolce vita (signatur pizza)

Mozzarella grillad zucchini  lök  körsbärstomater  buffellmozzarella grana  

105 kr

30 Fonzie

Mozzarella  röd pesto ( paprika & auberginer) salsiccia friarelli  grana 

105 kr

31 Riccardos (signatur pizza)

Mozzarella körsbärstomater parmaskinka ruccola pesto buffellmozzarella

105 kr

32 Tartufata

Mozzarella bresaola  tryffelolja ruccola grana

105 kr

33 Pizzaiolo

Buffellmozzarella körsbärstomater pesto ruccola grana

105 kr

34 Zorro

Buffellmozzarella pancetta körsbärstomater ruccola anduja grana

105 kr

35 Giotto

Mozzarella lök ägg pancetta kokt skinka ruccola grana

105 kr

36 Leonardo

Mozzarella gorgonzola valnötter honung tryffel 

105 kr

Vad är Napoletansk pizza?

Att göra en riktig neapolitansk pizza är ett konststycke, som endast riktigt duktiga pizzaioli besitter, och det är ett yrke som gått i arv från fader till son i sekel. Disciplinen är så rigid, att man i Neapel år 1984 skrev ihop ett dokument för att sammanfatta de grundläggande reglerna som måste följas, för att en pizza ska få kallas för en Vera Pizza Napoletana (en äkta neapolitansk pizza), och för att kunna särskilja den från alla övriga befintliga typer och sorter. Sedan dess har denna disciplin varit hjärtat hos associationen Associazione Verace Pizza Napoletana, som arbetar med att försvara traditionen och skydda dess unika egenskaper.

Pizza som vi serveras hos oss är vår talkning av Pizza Napoletana.